De schutting

Jeugdwet & Wmo

Tijdens deze training staat het indiceren vanuit de Jeugdwet en Wmo centraal; wat kan en mag, welke kaders en welke ruimte kennen beide wetten.
Hoe kun je beslissen wie, wanneer de juiste hulp kan krijgen en wat is die juiste hulp? Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten tussen beide wetten?

Als professional binnen het sociaal domein heb je te maken met hulpvragers en hun gezin/systeem, maar daarnaast hebben we ook te maken met verschillende regels en wetgeving. Ons beroep als jeugd- en gezinsprofessional is van grote waarde voor de gezinnen en daarmee het beslissen over juiste hulp ook.

 In de praktijk blijkt dat we de kaders vanuit de “eigen” en de andere wetgeving niet helder hebben en soms door de bomen het bos niet meer zien; wat mag wel en wat niet, hoe zit het ook alweer.
Tijdens deze training nemen we jullie mee om de ruimte, overeenkomst en kaders weer te laten zien en juist aan de hand van praktijkvoorbeelden laten ervaren hoeveel ruimte de kaders ons juist geven om het werk uit te kunnen voeren.

Deze training bestaat uit 2 dagdelen, waarbij ruimte is voor eigen casuïstiek.

De training kan online en op locatie worden gegeven. Ook incomany mogelijk. 

Deze training wordt samen met Gonda de Boer gegeven. 

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw organisatie?

Neem contact op en ik kom graag langs (of via beeldbellen) om samen naar de vraag te kijken en de mogelijkheden te bespreken.