E-learning

Passend onderwijs

Elke leerling heeft recht op een passende plek in het onderwijs, of dit nu regulier of speciaal onderwijs is. In jouw werk als jeugdprofessional krijg je hulpvragen waarin jij afweegt of deze voor de Wet Passend Onderwijs is of voor de Jeugdwet.

Waarom deze e-learning?

Elke leerling heeft recht op een passende plek in het onderwijs, of dit nu regulier of speciaal onderwijs is. In jouw werk als jeugdprofessional krijg je hulpvragen waarin jij moet bepalen of deze voor de Wet Passend Onderwijs is of voor de Jeugdwet.

Wat leer je?

Je kent de kaders van de Wet Passend Onderwijs. Zodat je weet wat er wel en niet onder deze wet valt. En ook de routes binnen het onderwijs leer je. Door beide routes te kennen, die van jeugdhulp én onderwijs, lukt het beter om duidelijker te onderbouwen welke hulp nodig is en wat het best passend is bij de hulpvraag.

Wat levert het op?

Afhankelijk van de hulpvraag weet jij of deze hoort bij de Wet Passend Onderwijs of bij de Jeugdwet. Is de vraag gericht op de onderwijsdoelen of op doelen van jeugdhulp? Dat onderscheid weet jij na deze e-learning te maken. Je weet ook een goede samenwerking op te bouwen tussen zorg en onderwijs.

Je krijgt een beter beeld van hoe het in het onderwijs is. Hoe een betere samenwerking ontstaat waardoor je het kind beter kunt helpen zonder dat er een financiële discussie ontstaat. Je kent de route van de andere kant, waardoor je betere ondersteuning kunt bieden.

Hoe ziet de e-learning eruit?

Na deze e-learning weet je alles over:

  • De Wet Passend Onderwijs.
  • De doelgroep.
  • Wat de doelen van het passend onderwijs zijn.
  • Wat de route is.
  • Het samenwerkingsverband.

SKJ geaccrediteerd

Deze e-learning is SKJ geaccrediteerd met 2,75 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

Volg je alle e-learnings bij mij? Dan krijg je 19,25 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

1-1
E-learning

Passend Onderwijs

2,75 SKJ-punten

Na aankoop 30 dagen te bekijken.
Prijs: € 75,- excl. btw

5/5

Bedankt voor de prettige training: een training vol energie. Ik wist van tevoren niet wat ik kon verwachten, maar op deze manier trainen, maakt dat ik veel leer, inzicht krijg en toch in mijn energie blijf zitten. Ik heb er veel aan gehad. Thanks!

Angela, jeugdconsulent

Klaar om aan de slag te gaan met de e-learning Passend Onderwijs?