E-learning

Zorgvuldig Onderzoek

Een must! Het zorgvuldig onderzoek is simpelweg de kern van je werk. Je leert de vraag achter de vraag te stellen om zo tot de kern van de hulpvraag te komen.

Waarom deze e-learning?

Door deze e-learning weet je in een oogopslag wat het zorgvuldig onderzoek is. En wat hierin het werk van de jeugdprofessional is. Namelijk het uitdiepen, de vraag áchter de vraag te stellen en tot de kern van de hulpvraag komen, zodat jij een zorgvuldige afweging kunt maken. 

Wat leer je?

Je leert breder te kijken en tot de kern van de hulpvraag te komen door meer naar de hulpvrager te kijken en het kind centraal te zetten. Wat is voor de ontwikkeling van het kind belangrijk? 

En belangrijk: je leert de vijf stappen van de Centrale Raad van Beroep die je helpen om tot een juiste afweging en keuze te komen. Je leert hoe je je jouw beslissing kunt onderbouwen.

Wat levert het op?

Het is geen symptoombestrijding, maar je gaat echt terug naar de kern om zo de juiste hulp in te kunnen zetten. Door jouw zorgvuldig onderzoek en verantwoording wordt de hulpvrager op de juiste manier geholpen.

Door de vijf stappen van de CRvB het stappenplan weet je dat je niet van de vraag rechtstreeks naar een oplossing springt, maar juist vertraagt door goed door te vragen om tot de échte kern te komen. Investeren aan de voorkant, betekent dat de hulpvrager uiteindelijk beter geholpen wordt.

Hoe ziet de e-learning eruit?

Na deze e-learning weet je alles over:

  • Het stappenplan.
  • Welke taal we spreken.
  • Wat de route is.
  • Het zorgvuldig onderzoek.
  • Wat het voorliggende veld is.
  • De financiering.

SKJ geaccrediteerd

Deze e-learning is SKJ geaccrediteerd met 2,75 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

Volg je alle e-learnings bij mij? Dan krijg je 19,25 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

487
E-learning

Zorgvuldig Onderzoek

2,75 SKJ-punten

Na aankoop 30 dagen te bekijken.
Prijs: € 75,- excl. btw

5/5

Jij hebt de kwaliteit om saaie stof levendig te maken, wat resulteert in dat het beklijft en interessant en belangrijk is om op te slaan in je geheugen als SKJ-er.

Willeke, jeugdconsulent

Klaar om aan de slag te gaan met de e-learning Zorgvuldig Onderzoek?