Het proces

Wat is de hulpvraag, wie stelt de hulpvraag en wat is nodig?

Bij deze training staat het indiceren vanuit de Jeugdwet centraal; wat kan en mag vanuit de Jeugdwet, welke kaders en welke ruimte kent de Jeugdwet.
Hoe kun je beslissen wie, wanneer de juiste jeugdhulp kan krijgen en wat is die juiste hulp? Het hele proces van aanmelden tot afsluiten komt aan bod.

Als (jeugd)professional binnen het sociaal domein heb je te maken met jeugdigen en hun ouders/verzorger, maar daarnaast hebben we ook te maken met verschillende regels en wetgeving. Het beroep als jeugd- en gezinsprofessional is van grote waarde voor de gezinnen en daarmee het beslissen over juiste hulp ook.

 In de praktijk blijkt dat we de kaders vanuit de Jeugdwet soms als beklemmend voelen en soms zien we door de bomen het bos niet meer, wat mag wel en wat niet, hoe zit het ook alweer. Tijdens deze training neem ik de deelnemers juist mee om de ruimte weer te laten zien en juist aan de hand van praktijkvoorbeelden laten ervaren hoeveel ruimte de kaders ons juist geven om het werk uit te kunnen voeren. Daarnaast staat gespreksvoering centraal, hoe maak je contact met je gesprekspartner, welke vragen stel je wel en wat helpt om de juiste hulp in te kunnen zetten. 

Deze training bestaat uit 3 dagdelen, waarbij ruimte is voor eigen casuïstiek.

De training kan online en op locatie worden gegeven. Ook incomany mogelijk. De training is SKJ geaccrediteerd met 12 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

 

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw organisatie?

Neem contact op en ik kom graag langs (of via beeldbellen) om samen naar de vraag te kijken en de mogelijkheden te bespreken.