Over mij

Mijn naam is Klariena Bouma en ik woon in Meppel.
In mijn werk maak ik veel verbindingen, help ik mensen verder en ga ik uitdagen niet uit de weg. Hierbij gebruik ik de nodige dosis humor. 
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Deze uitspraak is voor mij heel belangrijk. In 2010 heb ik daadwerkelijk een sprong in het diepe gewaagd. Ik ben namelijk zonder plan, alleen met een rugzak in een vliegtuig naar Australië gestapt. 

Dit zegt ook iets over hoe ik vandaag de dag in het leven en ook in mijn werk sta! Ik sta altijd open voor een nieuwe uitdaging, ben oprecht nieuwsgierig en vooral optimistisch en wil samen het juiste doen.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als jeugdprofessional, waarbij ik verschillende functies heb uitgevoerd; onder andere als ambulant begeleider, systeembegeleider, jeugdconsulent en kwaliteitsmedewerker binnen een gemeente. 

Het geeft mij ontzettend veel energie wanneer ik contact kan maken, mensen mag verbinden, de verschillende (werk)talen zo mag vertalen dat we elkaar weer snappen. 

Mijn kracht zit in het veranderingen te weeg kunnen brengen, samen kwaliteit verbeteren en het mogen delen van mijn kennis en kunde.  
Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu als trainer, docent, adviseur & trainingsacteur werkzaam ben.

Vaak zie ik in het werkveld dat we wel het zelfde bedoelen, maar hier niet altijd de juiste woorden en manieren voor kunnen vinden. Waardoor er miscommunicaties of problemen ontstaan of zelfs werkprocessen stil komen te liggen. Hierin kan ik de vertaalslag maken, wat speelt er daadwerkelijk, wat bedoelen we en welke taal kunnen we allemaal spreken zodat we elkaar begrijpen en verstaan & samen kunnen werken om verder te komen. 

Ik werk door nieuwsgierig te zijn, contact te maken, te luisteren, verbinden en te vertalen van theorie naar praktijk; zodat we ons zelf en elkaar beter leren kennen en begrijpen en daarmee integraal kunnen samenwerken.

#durfnieuwsgierigtezijn 

Passie

Het is mijn passie om samen met mensen te werken. 

Te luisteren, waar nodig de vertaalslag te maken en vervolgens samen verder te komen.

Samenwerken om op die manier de kwaliteit te verbeteren en integraal te kunnen werken. 

Contact maken, vertalen & verbinden. 

#Durfnieuwsgierigtezijn

Visie

Mijn visie is dat iedereen gelijk is en iedereen het beste wil.  Alleen spreken we niet allemaal dezelfde (werk)taal.

Daar waar mogelijk maak ik de vertaalslag om te zorgen dat iedereen elkaar verstaat en begrijpt. 

Zodat we met elkaar integraal werken.

Contact maken, vertalen & verbinden.  

#Durfnieuwsgierigtezijn

Missie

Het is mijn missie om de processen binnen de jeugdhulp & het sociaal domein te verbeteren, zodat iedereen die dit nodig heeft, de juiste hulp kan krijgen wanneer dit nodig is.

Hiervoor is integraal werken essentieel. 

Met elkaar contact maken, vertalen & verbinden en daarbij oprecht nieuwsgierig te zijn in de ander!

#Durfnieuwsgierigtezijn

Mijn krachten & Talenten

 • Autisme deskundige.
 • Verbinder.
 • Optimist.
 • Vertaalslag kunnen maken.
 • Kijken naar mogelijkheden.
 • Doen wat nodig is.
 • Enthousiast
 • Energiek, 
 • Analytisch, 
 • Flexibel, 
 • Leergierig.
 • Kritisch

Ik zeg wat ik doe & doe wat ik zeg.

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw organisatie?

Neem contact op en ik kom graag langs (of via beeldbellen) om samen naar de vraag te kijken en de mogelijkheden te bespreken.