Perspectief

Perspectief & in de spiegel kijken.

Reflecteren is superbelangrijk in het leven, zowel privé als in je werk. Het gaat erom dat we even stilstaan, terugkijken en nadenken over wat we hebben gedaan en hoe we het hebben aangepakt. Door te reflecteren kunnen we groeien en genieten van de dingen die we doen. Het helpt ons om te leren van onze successen én onze fouten.

Hier komt het belang van perspectief ook om de hoek kijken. We moeten ons bewust zijn van het feit dat we allemaal verschillende perspectieven hebben. Wat voor ons logisch lijkt, kan voor iemand anders totaal anders zijn. Door ons open te stellen voor verschillende perspectieven, kunnen we onze aanpak verbeteren en beter aansluiten bij de ander. Af en toe in de spiegel kijken, in de schoenen van de ander gaan staan en nieuwsgierig durven zijn.

Dus laten we regelmatig de tijd nemen om te reflecteren, ons eigen handelen kritisch te bekijken en te luisteren naar verschillende perspectieven.

Dit staat altijd centraal tijdens de trainingen die ik geef, zowel online als op locatie!

Wanneer neem jij tijd om te reflecteren?

#jeugdprofessionals #jeugdwet #jeugdhulp #kennissessie #gespreksvoering #autisme #intervisie #richtlijnen #zorgvuldigonderzoek #ondernemendevrouwen #Reflectie #Perspectief #Jeugdhulp #SociaalDomein #samensterker #durfnieuwsgierigtezijn

Deel dit bericht