Teams

Het fundament van een succesvolle samenwerking is vertrouwen en veiligheid.

Als elke mening wordt gehoord en gewaardeerd, taken en rollen helder zijn, iedereen op de juiste plek zit én je nieuwsgierig blijft naar elkaar, kan er verder worden gebouwd aan een sterk team.

Teamcoaching

Samenwerken in teams kan af en toe een flinke uitdaging zijn. We nemen onze eigen overtuigingen, normen en waarden mee, kan er onderling en van bovenaf gebrek aan vertrouwen zijn, en is er misschien ook onduidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden. Er ontstaan eilandjes en de teamspirit is ver te zoeken. Er moet echt iets veranderen.

Als teamcoach wil ik terug naar de basis. Naar het vertrouwen. De veiligheid. Ik zorg ervoor dat wat onderwater zit, naar boven komt: waarom werken we zo? Waar komt het vandaan? Wat is er nodig om te veranderen?

Ook maken we duidelijke afspraken over rollen en taken en hebben we het over eigenaarschap. Durven we elkaar aan te spreken op verantwoordelijkheid?

Het doel? Een betrokken, hecht en succesvol team met veel werkplezier! 

Intervisie

Iedereen in elk vakgebied heeft intervisie nodig, omdat je reflecteert op je eigen gedrag en handelen. Dat zorgt ervoor je als mens én als professional groeit. Met een systemische blik, kijk je in de in de reflectieve spiegel. Waar komen jouw gedrag en handelen vandaan? Wat raakt jou?

Intervisie is niet alleen effectief als je in een casus of samenwerking vastloopt, maar ook als jij jouw kwaliteit als jeugdprofessional wilt verbeteren. 

Ik begeleid de intervisie en krijg de kern goed boven tafel, omdat ik doorvraag en niet terugval in de casuïstiek, maar gefocust blijf op het gedrag en handelen. 

Dit kan alleen in een veilig omgeving, waar iedereen eerlijk mag zijn, oordeelloos luistert en het beste voor de ander wil. 

Met 4-7 personen gaan we 1x in de 6 weken 1,5 uur met elkaar aan de slag. 

Casuïstiek

Worstel je met een ingewikkeld vraagstuk? Kom je er niet uit en kun je wel een ander perspectief gebruiken? Ik begeleid complexe casuïstiekbesprekingen waarbij verschillende disciplines aan bod komen.

Ik stel de juiste vragen om de vraag helder te krijgen, en zorg ervoor dat jij weer verder kunt kijken. Ik geef advies over wetgeving en denk mee in oplossingen zodat jij weer verder kunt.

Er is vaak onwetendheid over wetten en richtlijnen, waardoor we het systeem laten leiden. Maar juist bij complexe casuïstiek is belangrijk om binnen de gestelde kaders buiten de box te kijken. Dán  krijg je weer een frisse blik naar de complexe situatie. 

Er mag 1, maar ook meerdere casussen worden besproken. De bespreking duurt maximaal 1,5 uur (excl. voorbereiding). 

Wat anderen zeggen

De veelzijdigheid van Klariena verrast me steeds weer

Of het nu gaat om het ontwerpen van een training over wet- en regelgeving, het faciliteren van een werksessie, het begeleiden en adviseren van professionals of het trainen van (professionele) vaardigheden, Klariena draait hier haar hand niet voor om.

De rode draad in haar werk: authenticiteit. Met een krachtig ‘zich-zelf-zijn’ weet ze precies wat jouw team, event of situatie nodig heeft. Als zij zelf niet dé persoon is voor die opdracht, weet ze door te verwijzen naar een omvangrijk netwerk waar zij bijzonder wordt gewaardeerd.

Ik ben dankbaar een onderdeel van dat netwerk te mogen zijn en kijk uit naar nog vele momenten van samenwerking met Klariena.

Crystal Ziel, Algemeen directeur Natuurlijk inclusief

Klariena is een bevlogen alleskunner

Klariena brengt op een inspirerende manier kennis over. Voor werkers die net in het vak zitten, maar ook voor werkers die al een tijd meedraaien. Een training is een ontmoeting met mensen uit hetzelfde werkveld in dezelfde rol/functie maar geeft ook een verbreding omdat je werkers ontmoet (digitaal) vanuit andere disciplines/werkvelden. Dit draagt bij aan verbinding maar ook aan het bekijken van het werkveld vanuit verschillende perspectieven. 

De kennis die je overbrengt is op de praktijk gericht en heeft een daarnaast een goed theoretisch kader. Je brengt het grote geheel in beeld. Alle onderdelen van het werkveld komen op een goede manier aan bod; voldoende verdieping en met ruimte voor discussie. Absoluut een aanrader om deze trainingen te volgen als je in de jeugdhulpverlening werkt!

Karin Zandstra, consulent jeugd en regie bij de gemeente

Offerte aanvraag