Trainingen

 Je hoeft niet te twijfelen, want de trainingen zijn alles behalve saai. Wat kun je verwachten? Je krijgt boeiende onderwerpen, verhalen, humor, uitdaging, oefeningen en casuïstiek. Er is aandacht voor jou, jouw ervaringen en waar je tegenaan loopt in het vak. Leren door te doen! Dé leukste manier om je SKJ-punten te krijgen.

Verslaglegging & Dossiervorming

Niet het meest populaire onderwerp, maar onmisbaar in je werk. In deze training leer je alles over hoe je een dossier inricht, wat je wel en niet hoeft vast te leggen. En ook: hoe je dit zo efficiënt mogelijk doet.

8 skj punten | 1 dag

Omgaan met Weerstand en Agressie

Hoe ga jij om met onverwachte gebeurtenissen die neigen te escaleren? Hoe laat je zo’n situatie niet uit de hand lopen? En ben je je ook bewust van je eigen houding? Deze dag leer je verschillende aspecten van weerstand en agressie en hoe jij daarmee om kunt gaan.

6 skj punten | 1 dag

Samenwerking & Afbakening Jeugdwet

In deze training hebben we het over de kaders van de Jeugdwet en aanverwante wetten. Er is veel wetgeving die naast de Jeugdwet ligt, maar weet jij precies wanneer welke wet van toepassing is? Na deze training wel!

6 skj punten | 1 dag

Professionele Autonomie

Een aanrader als jij steviger in je werk wilt staan, wilt vertrouwen op eigen handelen en op jouw kennis en kunde, daardoor gedegen keuzes durft te maken en precies wilt weten hoeveel ruimte je hebt om je eigen keuzes te maken binnen de wettelijke kaders. 

4 skj punten | 1 dag

De Route: het Zorgvuldig Onderzoek

In de praktijk blijkt dat we de Jeugdwet soms als beklemmend voelen en af en toe zien we door de bomen het bos niet meer. Wat mag wel en wat niet, hoe zit het ook alweer? Na deze training wordt alles duidelijk.

12 skj punten | 1 dag

Motiverende Gespreksvoering

Iedereen heeft baat bij duidelijke communicatie. Maar zo makkelijk is dat niet altijd. Hoe zorg jij ervoor dat je in gesprek en verbinding blijft met jeugdigen en ouders. Hoe help je hun negatieve gedachten om te zetten naar positief?

6,25 skj punten | 1 dag

Opleiding Jeugdprofessional

Als jeugdprofessional krijg je te maken een grote diversiteit aan vragen en problemen waar jeugdigen en gezinnen bij betrokken zijn. Dat vraagt veel van jou. Als je deze opleiding volgt, weet jij precies wat je moet doen om jouw vak goed en gedegen uit te voeren.

42 skj punten | 5 dagen