Training
De Route: toepassen zorgvuldig onderzoek
In de praktijk blijkt dat we de kaders vanuit de Jeugdwet soms als beklemmend ervaren en zien we door de bomen het bos niet meer. Wat mag nu allemaal wel en wat niet? Hoe zit het ook alweer?
Waarom deze training?
Als professional binnen het sociaal domein heb je te maken met jeugdigen en hun ouders/verzorger, maar daarnaast óók met verschillende regels en wetgeving. Het beroep als jeugd- en gezinsprofessional is van grote waarde voor gezinnen en daarmee het beslissen over juiste hulp ook.
Wat leer je?
Tijdens de training ga je inzien hoeveel ruimte jij in jouw werk hebt. Aan de hand van praktijkvoorbeeld ga je ervaren hoeveel ruimte de kaders ons juist geven om het werk uit te kunnen voeren.
Daarnaast staat gespreksvoering centraal. Hoe maak je contact met je gesprekspartner? Welke vragen stel je? En wat helpt om de juiste hulp in te kunnen zetten?
Wat levert het op?
Je weet hoe je een zorgvuldig onderzoek moet uitvoeren. Hoe je door te vertragen de juiste vragen aan de hulpvrager kunt stellen en daarmee beter tot de kern komt. Wat speelt er misschien nog meer? Wat is de vraag achter de vraag? En welke mogelijkheden zijn er om daarvoor juiste hulp in te zetten?
Hoe ziet de training eruit?
Na deze training weet je alles over:
- Welke taal we spreken.
- Wat de route is.
- Het zorgvuldig onderzoek.
- Het stappenplan.
- De financiering.
- Casuïstiek.
SKJ geaccrediteerd
Deze e-learning is SKJ geaccrediteerd met 12 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.
Als je mijn opleiding ;Jeugdprofessional' gaat volgen, krijg je 42 SKJ-punten binnenhalen?
Ik vind de manier waarop Klariena trainingen vormgeeft prettig. Het is geen gemakkelijke materie en toch lukt het mij om mij aandacht erbij te houden.
Als iets werkt, doe er dan meer van!
Mirjam, jeugdprofessional