Training

Samenwerking & Afbakening Jeugdwet

We hebben allemaal duidelijkheid nodig. Toch is dat niet altijd eenvoudig als we met elkaar in gesprek zijn. Hoe zorg je ervoor dat jij dat wel in de vingers krijgt? Hoe ga je op een goede manier om te gaan met ouders en jeugdigen die een andere mening hebben, ouders die zich verliezen in hun zorgen om hun kind, ouders of jeugdigen die zich niet aan de regels en afspraken houden? 

Deze training helpt jou om, samen met de hulpvrager, met een positieve blik te kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de problemen. 

Waarom deze training?

Zodat je weet welke wet van toepassing is.

Deze training staat in het teken van de kaders van de Jeugdwet en de aanverwante wetgeving. Er is veel wetgeving die naast de Jeugdwet ligt. Wanneer komt de hulpvrager in aanmerking voor de Jeugdwet? En wanneer komen toch de Wet passend onderwijs en Wet maatschappelijke ondersteuning naar voren of is er toch andere wetgeving voorliggend?

Wat leer je?

Door goed door te vragen weet je welke hulp onder welke wetgeving valt, wie verantwoordelijk is en wie soms sámen verantwoordelijk zijn. Wat zijn de verschillen en wat zijn juist de overeenkomsten? Wanneer heeft welke wet voorrang en wanneer is er een grijs gebied? De grijze gebieden gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden inkleuren.

Wat levert het op?

Je doet de juiste dingen volgens de wetgeving en werkt volgens de juridische kaders. Je weet wie verantwoordelijk is. En hoe je constructief met elkaar samenwerkt.

Hoe ziet de training eruit?

Na deze training weet je alles over:

  • De Jeugdwet.
  • Wat de route is.
  • Wet passend onderwijs.
  • Wet maatschappelijke ondersteuning.
  • Zorgverzekeringswet.
  • Wet langdurige zorg.
  • Hoe je samenwerkt.
  •  

SKJ geaccrediteerd

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 6 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

Als je mijn opleiding 'Jeugdprofessional' gaat volgen, krijg je 42 SKJ-punten.

1687108783534
Training

Samenwerking en Afbakening Jeugdwet

6 SKJ-punten

Deze training wordt alleen incompany gegeven.

5/5

Hele fijne training en trainster met aanstekelijk enthousiasme.

Zag dat mijn collega’s zich echt gezien voelde door Klariena en er was veel ruimte om verbeterpunten binnen de organisatie te bespreken. Ik vind het zelf jammer dat ik hier niet al wat over heb gekregen vanuit school, maar superblij dat ik deze informatie nu kan krijgen.

Julie, maatschappelijk werker

Klaar om aan de slag te gaan met de training Samenwerking & Afbakening Jeugdwet?

Meld je aan voor: Samenwerking & Afbakening Jeugdwet


Voor offerte aanvraag incompany;