Training

Verslaglegging & Dossiervorming

In deze training leer je over het belang van goede rapportage en verslaglegging, maar ook hoe je dit zo efficiënt en duidelijk mogelijk kunt doen. 

Waarom deze training?

Jouw beroep als jeugd- en gezinsprofessional is van grote waarde voor de gezinnen en daarmee onze verslaglegging ook. In de praktijk blijkt dat onze verslaglegging niet altijd volledig is of klopt met de huidige wet- en regelgeving. Maar ja, soms zien we ook door de bomen het bos niet meer, wat moet erin en wat mag niet? Wat is van belang voor de hulpvrager, maar ook voor de professional? En hoe breng je dat allemaal samen in één verslag?

Wat leer je?

In deze training leer je over het belang van goede rapportage en verslaglegging, maar ook hoe je dit zo efficiënt en duidelijk mogelijk kunt doen. Wat zijn belangrijke onderdelen die erin horen en met welke regels en kaders hebben we te maken? Hoe stel je goede, duidelijke doelen op?  

Als professional binnen het sociaal domein heb je te maken met jeugdigen en hun ouders/verzorger, maar daarnaast hebben we ook te maken met verschillende regels en wetgeving. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we de theorie toepassen in de praktijk.

Wat levert het op?

Wij nemen beslissingen die levens drastisch kunnen veranderen. De hulpvrager heeft nog 20 jaar de mogelijkheid om zijn of haar dossier in te zien. Deze training leert jou hoe jij een compleet dossier opbouwt zonder dat het je heel veel tijd kost. Welke keuzes zijn gemaakt en waarom? 

Hoe ziet de training eruit?

Na deze training weet je alles over:

  • Doel van het dossier.
  • Dossierplicht.
  • Bewaartermijnen.
  • Zeggenschapsrechten.
  • Eigenaarschap.
  • Feitelijk rapporteren.
  • Doelen SMART formuleren.
  • Welke termen/taal gebruik je wel/niet?

SKJ geaccrediteerd

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 6 punten in de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals.

Als je mijn opleiding 'Jeugdprofessional' gaat volgen, krijg je 42 SKJ-punten.

487
Training

Verslaglegging & Dossiervorming

8 SKJ-punten

Open inschrijving

Datum: 26 september 2024
Locatie: Meppel
Prijs: € 395,- excl. btw
Deze training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Incompany is mogelijk.

5/5

Klariena heeft een hele fijne manier van trainen. Een onderwerp als dossiervorming kan saai zijn, maar Klariena maakte er iets interessants van.

Judith, jeugdprofessional

Klaar om aan de slag te gaan met de training Verslaglegging & Dossiervorming?

Meld je aan voor: Verslaglegging & Dossiervorming


Voor offerte aanvraag incompany;