Trainingsacteur

Leren door te ervaren.
Oefenen, ervaren en durven te leren is van belang in ons vak. Als trainingsacteur speel ik een rol binnen leersituaties.
Denk aan rollenspellen bij een training, assessment of coaching traject. 

Naast mijn werk als trainer ben ik ook trainingsacteur.  Oefenen, ervaren en durven te leren is van belang als je met mensen werkt. 

Als (jeugd)professional geven we dit altijd aan bij onze cliënten, “blijven oefenen” en “je bent nooit te oud om te leren”.
Dit geldt ook voor ons als professionals en dit gebruik ik dan ook in mijn trainingen; interactie en oefenen met elkaar. 
Tijdens mijn werkzaamheden als trainingsacteur speel ik een rol in een leersituatie, dit kan zijn tijdens een training om zo de theorie in de praktijk toe te passen, maar ook tijdens assessmentgesprekken of coaching trajecten kan dit worden ingezet. 
Hierbij staat het leerproces van deelnemer voorop, wat wil de deelnemer leren; hier pas ik mijn rol op aan. Tijdens en na het oefenen zal ik altijd de feedback en positieve momenten veel aandacht geven.

Het vak trainingsacteur zet ik ook in tijdens mijn eigen trainingen, het is een van de leukste manieren om professionaliteit, kwaliteit en “oja-momenten” mee te geven aan professionals tijdens trainingen.

Wat anderen zeggen

“Juist het rollenspel heeft me erg geholpen eea helder te krijgen en om positie te her-bepalen. Ik heb wel met het onderwerp geworsteld de dagen daarna. Thuis gekomen van de training besefte ik me dat mijn mening er helemaal niet zo toe doet.

Ik zie mijn cliëntenbestand wisselen van mensen die zelf hulp vragen, naar mensen die hulp wordt opgelegd. Ik merk dat dat voor mij als “oude rot” een forse omwenteling betekend en ik moet me eraan aanpassen. Ik moet me her-eiken op mijn vak en de opdracht die er ligt. Daarom heb ik de eerste trainingsdag als heel waardevol ervaren.”

Deelnemer

“Door de training ben ik mij nog bewuster geworden van mijn eigen handelen.
Klariena, nogmaals bedankt voor deze leuke en vooral interactieve training.”

Anne lotte

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw organisatie?

Neem contact op en ik kom graag langs (of via beeldbellen) om samen naar de vraag te kijken en de mogelijkheden te bespreken.