Ik ben ...

Klariena Bouma, trainer en adviseur in het sociaal domein.

Ik heb een heldere missie: ik wil samen het juiste doen. Samen op weg naar een betere jeugdhulp. Want er moet écht wat gebeuren. Ik hou van verbinding, ben leergierig, kijk altijd naar de mogelijkheden en ga een uitdaging niet uit de weg. Als trainer & adviseur kun je van mij een combinatie van lef, humor, nieuwsgierigheid en helderheid verwachten. 

Jeugdprofessionals staan elke dag klaar voor mensen. Met jouw betrokkenheid en gedrevenheid om hulpvragers zo goed mogelijk te helpen, komt er veel op je af. Regels en wetten, administratie, rollen en verantwoordelijkheden, weerstand en agressie en nog veel meer. Ik train en begeleid jeugdprofessionals in hun werk en persoonlijke ontwikkeling, begeleid teams en adviseer organisaties over hoe zij zich kunnen verbeteren om de hulpvraag van de inwoner integraal op te lossen.

Met mijn optimisme, oprechte nieuwsgierigheid, luisterend oor, oplossingsvermogen en de wil om samen het juiste te doen, ben ik breed inzetbaar.

3-1-min

Al ruim 15 jaar heb ik binnen het sociaal domein verschillende functies gehad, zoals: ambulant begeleider, systeembegeleider, jeugdconsulent, trainer en kwaliteitsadviseur binnen een gemeente. 

Ik werk door nieuwsgierig te zijn, contact te maken, te luisteren, mensen met elkaar te verbinden en de theorie te vertalen naar de praktijk.

Daardoor leren we onszelf en elkaar beter kennen waardoor we integraal kunnen samenwerken. Mijn kracht is dat ik veranderingen durf door te voeren, gedreven ben om samen de kwaliteit te verbeteren en gráág mijn expertise en persoonlijke ervaringen met andere jeugdprofessionals deel. 

Vaak zie ik in het werkveld dat we wel hetzelfde bedoelen, maar hier niet altijd de juiste woorden en manieren voor kunnen vinden. Hierdoor ontstaan soms  miscommunicaties of problemen of komen werkprocessen zelfs stil te liggen. Hierin kan ik de vertaalslag maken. Wat speelt er daadwerkelijk? Wat bedoelen we en welke taal kunnen we allemaal spreken zodat we elkaar begrijpen en verstaan & samen kunnen werken om verder te komen?

#durfnieuwsgierigtezijn 

Waar ga en sta ik voor?

Passie

Mijn passie? Werken met mensen. Ik word blij van mensen om me heen en hen te ondersteunen of op weg te helpen waar dat nodig is.

 Iemand in zijn eigen kracht zetten en laten inzien wat hij/zij zelf allemaal kan, hoe fijn is dat!

Visie

Mijn visie is dat iedereen gelijk is en iedereen keuzes heeft. Alleen spreken we niet allemaal dezelfde (werk)taal.

Ik maak de vertaalslag om te zorgen dat iedereen elkaar verstaat en begrijpt. 

Missie

Mijn missie is om de jeugdhulp in Nederland te verbeteren.

Doen wat nodig is en mensen hun eigen mogelijkheden te laten inzien en benutten. Samenwerken om zo een mooiere wereld te creëren.

14-1-min

Wie ben ik & wat kan ik?

 • Deskundig
 • Verbinder
 • Optimist
 • Oplossingsgericht
 • Doen wat nodig is
 • Vertaalslag maken
 • Enthousiast
 • Energiek
 • Analytisch
 • Flexibel
 • Leergierig
 • Kritisch
 • Toegankelijk
 • Gedreven

Ik zeg wat ik doe & doe wat ik zeg.

Weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Laten we kennismaken. Ik kom graag bij je langs, maar een online afspraak kan ook. Dan kijken we samen naar de vraag en bespreken we de mogelijkheden.